PROŠNJA ZA DONACIJO


Drage planinke in planinci, ljubitelji gora,

izkoristimo priložnost, da namenimo del sredstev iz dohodnine našim goram, na da bi nas to kaj posebej stalo. Namenimo jim sredstva, ki bi sicer poniknila v državnem proračunu. Planinsko društvo Črnuče vas vabi, da ta sredstva namenite našemu društvu. Več si lahko preberete v spodnjem dokumentu.

Prošnja za donacijo


ZAPUSTIL NAS JE JANEZ KUTNAR


11. marec 2013

"Kjer visoke so planine,
skrita sila vleče me,
tam, kjer rododendron rase,
naj bi pokopali me."


Od dolgotrajne bolezni se je utrudil in za vedno odšel naš planinski
prijatelj in dolgoletni predsednik Planinskega društva Črnuče, Janez Kutnar.

Pogreb bo v petek, 15.3.2013 ob 13:30 uri na črnuškem pokopališču.


Slava mu.

UO PD Črnuče


ČLANARINA 2013

Članarino lahko poravnate na sedežu društva, ki je v Kulturnem domu Črnuče, Dunajska 367. Društvena pisarna je odprta
po predhodnem telefonskem dogovoru z blagajnikom (041 299 066) v januarju, februarju in marcu vsak četrtek od
19:00 do 20:00, ostale mesece pa vsak zadnji četrtek v mesecu od 19:30 do 20:00.

Članarino lahko vse leto poravnate tudi pri: Predsednik UO
Janez Kutnar


Vabilo na Malo planino

V soboto, 8.09.2012, vabimo vse Črnučane in člane planinskega društva Črnuče na srečanje črnuških planincev pri domu na Mali planini.
Prireditev se bo začela ob 11.00.

Vabljeni.


Planinski izlet na Vremščico

Letošnjo spomladansko sezono izletov Izletniške sekcije PD Črnuče smo pričeli v soboto, 9.4.2011 z izletom na Vremščico. Izleta s posebnim avtobusom se je udeležilo 45 otrok in njihovih staršev v spremstvu petih učiteljev z osnovne šole Narodnega heroja Maksa Pečarja s Črnuč. Preberite poročilo.


Vabilo na občni zbor 2010

Planinsko društvo Črnuče vas vabi na letni občni zbor društva, ki bo v petek, 19.3.2010 ob 18. uri v prostorih kulturnega doma Črnuče.

Vabljeni!


Vabilo na spominski pohod na Zelenico

V soboto, 6.6.2009 vas vabimo na pohod na Zelenico v spomin Cirila Merčuna.
Vabljeni.


Naš predsednik je praznoval 60-letnico

V soboto 21.2. smo se zbrali v našem domu na Mali planini, kjer smo proslavili 60-letnico našega dolgoletnega predsednika Janeza Kutnarja. Prišli smo z različnih koncev: od Jurčka, z Rakovih ravni, in z Zelenega roba. Večina jih je prišla peš, nekateri s turnimi smučmi, drugi s tekaškimi. Planina nas je sprejela odeta z debelo snežno odejo, Janez pa optimističen in dobre volje kot smo pri njem vajeni. Kot se za tako priložnost spodobi, hrane in pijače ni manjkalo, predvsem pa ni manjkalo dobre volje. Udeleženci smo Janezu oddolžili z manjšim darilom, Nace pa je v imenu vseh pripravil krajši nagovor.

Janez, naj ti zdravje še dolgo dopušča hojo v gore!


Vabilo na izlet na Gorjance

V soboto, 14.03.2009 vas vabimo na izlet na Gorjance. Oglejte si vabilo in preberite še nekaj koristnih informacij o tistih krajih.

Vabljeni.


Vabilo na planino

V soboto, 13.08.2008, vabimo vse ljubitelje gora na srečanje črnuških planincev pri Črnuškem domu na Mali planini.
Na srečanju se bomo spomnili 55 letnice ustanovitve društva in najmlajšim planincem podelili priznanja.
Prireditev se bo začela ob 11.00.

Vabljeni.


Poročilo o izletu

30.08.2008 smo opravili izlet Planina Blato – Planina Jezero – Planina Viševnik – Planina Ovčarija, Štapce, Mala Tičarica – Zelnarica – Vrata – dedno polje – Planina Jezero – Blato. Izleta, ki ga je vodil Jure Božič, se je udeležilo 10 planincev.
Oglejte si nekaj slik:


GRS Kamnik obnavlja bivak pod Grintovcem

Gorska reševalna služba Kamnik obnavlja bivak Pavleta Kemperla pod Grintovcem. Pri tem iščejo podpornike, ki bi jim pomagali zbrati finančna sredstva za obnovo.
Oglejte si njihovo prošnjo.


OBVESTILO ČLANOM - članarina 2008

Obveščamo vse člane, da članarina plačana za leto 2007 poteče z 31.1.2008, z njo pa vse ugodnosti: zavarovanje, popusti, …
Zato priporočamo vsem članom, da obnovijo članarino pred koncem tega meseca.
Članarino lahko podaljšate v mesecih januarju, februarju in marcu v društveni pisarni, ki je v Kulturnem domu Črnuče, Dunajska 367, vsak četrtek od 19 do 20 ure.
Članarino lahko vse leto poravnate tudi pri blagajniku društva, g. Sreču Valentanu, Simončičeva 14, Črnuče.


Vabilo na občni zbor 2008

PD Črnuče vas vabi na letni občni zbor društva, ki bo v petek, 14.3.2008 ob 18.30 v prostorih kulturnega doma Črnuče (dvorana KUD Svoboda). Pred zborom si bomo ogledali kratek filmček o aktivnostih malih planincev na O.Š. Črnuče ter nekaj zanimivih fotografij članov alpinističnega odseka Črnuče.
Na občnem zboru bo možno poravnati tudi letno članarino!

Prenesite uradno vabilo (doc, 240kB)


OBVESTILO ČLANOM - članarina 2007

Obveščamo vse člane, da članarina plačana za leto 2006 poteče z 31.1.2007, z njo pa vse ugodnosti: zavarovanje, popusti, …
Zato priporočamo vsem članom, da obnovijo članarino pred koncem tega meseca.
Članarino lahko podaljšate v mesecih januarju, februarju in marcu v društveni pisarni, ki je v Kulturnem domu Črnuče, Dunajska 367, vsak četrtek od 19 do 20 ure.
Članarino lahko vse leto poravnate tudi pri blagajniku društva, g. Sreču Valentanu, Simončičeva 14, Črnuče.

Vrsta članstvaOpombaCena (EUR)
A
člani z največ pravicami in ugodnostmi, cena vključuje tudi naročnini na Planinski vestnik
46
B
Člani nad 18 let starosti
18
B1
Člani nad 70 let starosti
11
S, Š
srednješolci in študentje do 26 let starosti ali nezaposleni mladi, brez lastnih dohodkov
11
P, O
predšolski in osnovnošolski otroci
4Poročilo z občnega zbora 2006

Vabimo vas, da si preberete poročilo z občnega zbora PD Črnuče.Vabilo na občni zbor

PD Črnuče vas vabi na letni občni zbor društva, ki bo v petek, 10. marca 2006 ob 18.30 v prostorih Kulturnega doma Črnuče na Dunajski 367 na Črnučah. Zbor bodo popestrili člani Alpinističnega odseka Črnuče s predstavitvijo plezalnih dosežkov v naših in tujih gorah v preteklem letu.


Srečanje na Mali planini

Srečanje 11. 09.2005 je lepo uspelo. Zbralo se je prek 60 planincev in pevcev, ki so kljub oblačnemu vremenu ustvarili prijetno planinsko razpoloženje.
Nekaj utrinkov s srečanja si lahko ogledate spodaj. Za povečavo kliknite na sliko.Vabilo na zabavo

Najemnik našega planinskega doma na Mali planini 21. in 22. avgusta prireja zabavno prireditev. Oba dneva popoldne bo igral ansambel Viharnik. Vse informacije, najemnik doma: Peter Kosirnik, 041 621 732.

Vljudno vabljeni!

15.10.2004

Dobili smo novega najemnika planinskega doma

Novi najemnik doma na Mali planini je MPK d.o.o., Stolnik 19, 1242 Stahovica, ki ga zastopa Peter Kosirnik (041 621 732). Dom bo do julija odprt ob koncu tedna, v poletni sezoni pa vsak dan.

10.5.2004

Občni zbor je za nami

19. marca 2004 je bil v prostorih KUD Svoboda v kulturnem domu črnuče redni občni zbor planinskega društva črnuče. Pred zborom naj je g. Rafko Vodišek prikazal diapozitive s svojega potepanja po Himalaji.
Oglejte si zapisnik občnega zbora.

5.4.2004

Dan črnuških planincev

Tudi črnuški planinci smo letos slavili. Minilo je namreč petdeset let od ustanovitve Planinskega društva Črnuče. V družbi ostalih letošnjih okroglih planinskih jubilejev: 110 let ustanovitve Slovenskega planinskega društva in 55 let Planinske zveze Slovenije je bilo vredno obeležiti tudi našo obletnico. Pripravili smo priložnostno proslavo s kulturno-umetniškim programom pred črnuškim domom na Mali planini.

V lepem vremenu se je v idiličnem planšarskem raju Male planine zbralo preko 250 črnuških planincev in gostov. Kuliso prireditvenega prostora je nudil obnovljen planinski dom PD Črnuče, ki si je v zadnjih dveh letih nadel novo streho, fasado, okna in vrata, prenovljena pa je tudi jedilnica. Predvsem po zaslugi tajnika društva Jureta Božiča, predsednika Janeza Kutnerja, člana upravnega odbora Dragota Koželja in ob finančni in materialni podpori črnuških podjetij in posameznikov nam je uspelo prenovljen dom predati svojemu namenu do proslave v soboto, 6. septembra 2003.

Pričetek slovesnosti so ob 11 uri oznanili slavnostni zvoki fanfar trobentarjev Andreja Ulčarja, Primoža Ložarja in Dejana Brečka. Program sta povezovala Marta Marenče in Janez Breznik, ki sta razdrla marsikatero veselo in okroglo iz zgodovine društva in pestrega dogajanja na Mali planini. Planinsko razpoloženje so s pesmijo Jakoba Aljaža: »Oj Triglav moj dom« dvignili člani Moške vokalne skupine KUD Svoboda Črnuče pod vodstvom Vinka Jagra. Predsednik PD Črnuče Janez Kutnar je v slovesnem nagovoru zbranim orisal prehojeno pot društva, njegove uspehe, dosežke in težave, predvsem finančne narave, krize članstva, prepoznavnosti in prizadevanja za večjo aktivnost članov in odsekov PD.

Sledili so še krajši nagovori vabljenih gostov Toneta Škarje, podpredsednika PZS, Franca Slaka, predsednika sveta Mestne četrtne skupnosti Črnuče, predsednika Medruštvenega odbora Ljubljana in Irene Zalar, predsednice planinskega društva Rašica, ki so izrazili čestitke društvu ob 50 letnici, z željami po nadaljevanju uspešne društvene aktivnosti tudi v prihodnje. Kulturni program se je nadaljeval s planinskimi pesmimi v izvedbi Mešanega pevskega zbora KUD Svoboda Črnuče in nastopom harmonikarja Jake Perneta z venčkom narodnih. V imenu otroške planinske sekcije na osnovni šoli Maksa Pečarja Črnuče je proslavo popestrila desetletna Tajda Ferko z recitacijo pesmi »Hrib«.

Delovanje društva ne bi bilo mogoče brez izdatne finančne podpore črnuških podjetij in posameznikov in prostovoljnega dela nekaterih posameznikov. Le tem se je zahvalil predsednik društve Janez Kutnar in jim podelil priznanja PD Črnuče. V imenu prejemnikov priznanj se je za priznanja zahvalil Janez Kržič, direktor Tovarne asfalta Črnuče.

Po podelitvi priznanj je sledil družabni del srečanja, ki ga je uvedel harmonikar Klemen Bedenk. Grajski kuhar Marjan Baričič je med proslavo pripravljal planinski golaž, ki pa ga je kar prehitro razdelil med številne obiskovalce proslave. Zato so se morali manj lačni zadovoljiti z zelenjavno juho, ki jo je kot rezervno jed za pogostitev obiskovalcev pripravila oskrbnica doma Majda Lukan. Ob pijači in sladkih dobrotah črnuških gospodinj se je druženje nadaljevalo ob klepetu starih prijateljev pred črnuškim domom in na širšem področju Male planine. Zadovoljni obiskovalci in organizatorji srečanja črnuških planincev so se dobre volje v popoldanskih urah po različnih poteh mimo planin na področju Velike planine vračali v dolino z željo po večkratnih podobnih srečanjih.

S proslavo smo popestrili dogajanje na sami Mali planini, predstavili društvene aktivnosti, prizadevanje in nenazadnje tudi rezultate uspešnega dela PD Črnuče številnim članom društva in širši javnosti. Želimo, da bi bilo podobnih dogodkov na planini še več, da bi ta zaklad narave resnično zaživel. K večjemu obisku tega prelepega kotička naših gora naj bi prispeval tudi obnovljeni Dom na Mali planini, s katerim upravlja naše društvo.

Seveda si želimo, da bi se uresničile vse izrečene želje in tudi zastavljene aktivnosti PD Črnuče tudi v prihodnosti, da bi povečali število, aktivnost, vzgojo in izobraženost članstva na planinskem področju, pritegnili v društvo več šolske mladine, oživili delo nekaterih bolj uspavanih odsekov in sekcij planinskega društva, uveljavili večjo vlogo in pomen društva na Črnučah, obnovili notranje prostore in posodobili notranjo opremo Doma na Mali planini. Skratka nalog in dela več kot dovolj še za naslednjih 50 let PD Črnuče.

 

Spisal: Dušan Žigon,

član upravnega odbora PD Črnuče