Spoštovani člani PD Črnuče,

Kot vsako leto, tudi letos obnavljamo članstvo v PZS. Z včlanitvijo v planinsko društvo boste stopili v svet prijateljskega druženja ljubiteljev gora, zanimivih izletov, pohodov, taborjenj. Spoznavali boste slovenske in tuje gore, uživali v njih dobro pripravljeni in v dobri družbi. Pa ne le doživljanje popolnosti, raznolikosti in moči, kar vse nam gibanje po hribovitem in gorskem svetu daje, vrača, ohranja in utrjuje tudi fizično in psihično vzdržljivost. Na gorskih poteh, tudi če na pot odhajate sami, niste nikoli zares sami. Vedno lahko srečate planinca ali več in postanete družba. Tisti pa, ki imajo raje samoto in manj uhojene poti, jih v planinskem svetu najdejo v izobilju.

Planinsko društvo Črnuče deluje v okviru Planinske zveze Slovenije. Z včlanitvijo v društvo boste v gorah in planinah lahko aktivnejši in varnejši. Razen tega pa vam članstvo nudi tudi številne druge možnosti in ugodnosti s članskimi popusti. Da postanete član planinskega društva, je dovolj, da izpolnite vpisni list in redno vsakoletno plačujete članarino. Ker se je v zadnjem času precej uveljavilo plačevanje članarine na TRR planinskega društva, tudi letos rednega dežurstva v prostorih PD Črnuče ne bo. Bo pa seveda še vedno mogoče nabaviti članske znamkice osebno pri blagajniku Tomažu Božnarju po predhodni najavi na telefon 041 299 066.

Vrsta članstvaOpombaCena (EUR)
A
član z večjim obsegom ugodnosti
55,00
A/d
družinski popust
50,00
B
polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti
25,00
B/d
družinski popust
20,00
B1
oseba starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti
18,50
B/zamejci
vrsta članarine samo za člane zamejskih planinskih društev*
13,75
S+Š
srednješolec ali oseba s statusom študenta do vključno 26. leta starosti z osnovnim obsegom ugodnosti
16,00
S+Š/d
družinski popust
12,80
P+O
predšolski ali osnovnošolski otrok z osnovnim obsegom ugodnosti
7,00
P+O/d
družinski popust
5,60
IN
oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost) z omejenim obsegom ugodnosti
7,00
IN/d
družinski popust
5,60
Članska izkaznica
 
2,00
*B tujina je vrsta članarine samo za člane zamejskih planinskih društev, ugodnosti so z nekaterimi izjemami enake kot pri članarini B. Zavarovanje za zamejske Slovence ne velja v državi iz katere prihajajo - zavarovanje v njih ureja njihovo lastno zdravstveno zavarovanje. Tujcem se proda običajna članarina, odvisno od ugodnosti, ki jo želijo.

Članarino lahko vse leto poravnate tudi:

Podrobnejše podatke o članarinah in ugodnostih, ki si jih s tem pridobite, si lahko ogledate na spletni strani Planinske zveze Slovenije.
Vse člane opozarjamo tudi, da zavarovanje po lanski članarini poteče z 31.1.2018.

Članarina se porablja namensko za sofinanciranje programskega dela društva in za zagotovitev zavarovanja na gorskih in planinskih izletih, plačilo članarine pa daje tudi določene članske ugodnosti, o katerih vas bomo podrobneje obvestili pri vpisu v društvo.